Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα μεταβούν στην Ισπανία για τα εγκαίνια της ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

von der Leyen

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη τη Δευτέρα για να παραστούν στα εγκαίνια της ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα επισκεφθούν πρώτα το νεότευκτο μουσείο των βασιλικών συλλογών («Galería de las Colecciones Reales»). Κατά την άφιξή τους, θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ μαζί με τα μέλη της ισπανικής κυβέρνησης.

Η Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Σάντσεθ και τα μέλη του Κολλεγίου θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους στην ισπανική κυβέρνηση για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τη γεωπολιτική κατάσταση και τις εξωτερικές υποθέσεις, την ενεργειακή και την ψηφιακή μετάβαση, την οικονομία, τη δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες, καθώς και την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος και το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα παρακαθίσουν σε γεύμα με τα μέλη της ισπανικής κυβέρνησης για να συζητήσουν τις προτεραιότητες της ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου. Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός κ. Σάντσεθ έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου περίπου στις 15:45 θερινή ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο Ebs.

Η Πρόεδρος και το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους συμμετέχοντας σε επίσημη δεξίωση στο Βασιλικό Μέγαρο με την παρουσία της Αυτού Μεγαλειότητος Βασιλιά Φελίπε VI και των μελών της ισπανικής κυβέρνησης.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Eric Mamer — Τηλ.: + 32 2 299 40 73· Dana Spinant — Τηλ.: + 32 2 299 01 50)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα