Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο23 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν επισκέπτεται το Τάλιν για να τιμήσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Εσθονίας και τα θύματα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία

von der Leyen

Αύριο συμπληρώνεται ένα έτος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία έφερε ξανά τον πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Με την ευκαιρία αυτή, η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ταξιδέψει στο Τάλιν σήμερα το απόγευμα, όπου θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Εσθονίας.

Απόψε, η Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Εσθονίας κ. Άλαρ Κάρις. Αύριο το πρωί, θα συμμετάσχει σε τελετή έπαρσης της σημαίας στο εσθονικό Κοινοβούλιο, με την οποία θα ξεκινήσουν οι εορτασμοί της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Αργότερα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με την Πρωθυπουργό κ. Κάγια Κάλας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του πολέμου της ανεξαρτησίας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής και η Πρωθυπουργός της Εσθονίας θα έχουν τρίωρη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις ± 10: 50 ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS+.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος θα παραστεί σε στρατιωτική παρέλαση, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της Ουκρανίας και των θυμάτων του πολέμου της Ρωσίας.

Το απόγευμα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7, την οποία διοργανώνει η Ιαπωνία, η οποία ασκεί την Προεδρία της G7. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Dana Spinant — Τηλ.: + 32 2 299 01 50)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα