Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο23 Φεβρουαρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εγκαινιάζει τις Ημέρες Βιομηχανίας της ΕΕ: «Ας επιταχύνουμε την ανάκαμψη και ας καταστήσουμε την Ευρώπη ανταγωνιστικότερη σε παγκόσμιο επίπεδο»

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα, η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εγκαινίασε τις Ημέρες Βιομηχανίας της ΕΕ 2021 με μια ομιλία στην οποία επαίνεσε την ευρωπαϊκή βιομηχανία για την ανθεκτικότητά της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και τόνισε ότι πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από την κρίση.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Η πανδημία έχει προξενήσει μια άνευ προηγουμένου διαταραχή της Ενιαίας Αγοράς μας. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Γι’ αυτό ετοιμάζουμε ένα μέσο έκτακτης ανάγκης για την Ενιαία Αγορά. Θα διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, υπηρεσιών και ανθρώπων με πιο διαφανή και συντονισμένο τρόπο».

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε και σε ορισμένες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο βιομηχανικός τομέας: «Άλλο ένα δίδαγμα που αντλήσαμε αφορά την εξάρτησή μας από ορισμένες πρώτες ύλες που προμηθευόμαστε από ελάχιστους παραγωγούς. Σήμερα, οι πράσινες και οι ψηφιακές τεχνολογίες εξαρτώνται από ορισμένες πρώτες ύλες που σπανίζουν. Πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού μας. Αυτόν τον στόχο έχει το σχέδιο δράσης μας για τις κρίσιμες πρώτες ύλες. Και για αυτό προτείναμε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρώτων Υλών».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιτυχή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που σημειώθηκε κατά το τελευταίο έτος, λέγοντας τα εξής: «Αυτούς τους μήνες, καθώς πολεμούσαμε τον ιό, εξερευνήσαμε νέους τρόπους συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Πιστεύω ότι πρέπει να περάσουμε από την κατάσταση κρίσης σε μια νέα ταχύτητα της συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Να οικοδομήσουμε νέες ευέλικτες συμμαχίες, στο πλαίσιο των οποίων ο δημόσιος τομέας ενώνει τις δυνάμεις του με τη βιομηχανία. Ένα πολύ καλό σχετικό παράδειγμα είναι η Συμμαχία για τους Συσσωρευτές. Θέλω η Ευρώπη να επενδύσει στην προσέγγιση αυτή, να οικοδομήσει νέες συμμαχίες και εταιρικές σχέσεις με τον ιδιωτικό τομέα».

Ολόκληρη η ομιλία της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν είναι διαθέσιμη εδώ ενώ το σχετικό βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ .

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Φεβρουαρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα