Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Μαρτίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τους Συσσωρευτές εξετάζει μέτρα για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής

Visit of Stephan Weil, Minister-President of the Land of Lower Saxony, to the European Commission

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η 7η συνεδρίαση υψηλού επιπέδου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τους Συσσωρευτές υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Επιτροπής κ. Μάρος Σέφτσοβιτς. Η συνεδρίαση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Οι υπουργοί των 27 κρατών μελών και της Νορβηγίας εστίασαν στους τρόπους ενίσχυσης της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας συσσωρευτών ενόψει επιθετικών βιομηχανικών πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις αλλάζουν τους παγκόσμιους όρους ανταγωνισμού.

Στους παριστάμενους υπουργούς απευθύνθηκαν και η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Thomas Östros και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κ. Mark Bowman.

Το 2022, οι συνολικές επενδύσεις στο οικοσύστημα συσσωρευτών της ΕΕ ανήλθαν σε 180 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά πάνω από 160 βιομηχανικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα και τα οποία αντιστοιχούν σε εγκατεστημένη ισχύ συσσωρευτών 70 GWh.

Για να διατηρηθεί η ηγετική θέση της Ευρώπης στον τομέα της καθαρής τεχνολογίας, ο Πρόεδρος της συνεδρίασης και η σουηδική Προεδρία συμφώνησαν επί βασικών συμπερασμάτων. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά τη συνεδρίαση, ενώ οι εισαγωγικές παρατηρήσεις του Αντιπροέδρου κ. Σέφτσοβιτς είναι διαθέσιμες εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Μαρτίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα