Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει την επείγουσα επανεξέταση της χρηματοδοτικής της βοήθειας προς την Παλαιστίνη

The Berlaymont Building and European Flags

Η Επιτροπή καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο. Μετά από αυτά τα γεγονότα, η Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά τη διενέργεια επείγουσας επανεξέτασης της βοήθειας της ΕΕ προς την Παλαιστίνη.

Πέρα από τις υφιστάμενες διασφαλίσεις, στόχος της εν λόγω επανεξέτασης είναι να διασφαλιστεί ότι καμία χρηματοδότηση της ΕΕ δεν δίνει εμμέσως τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Η Επιτροπή θα επανεξετάσει επίσης εάν πρέπει να προσαρμοστούν τα προγράμματα στήριξης του παλαιστινιακού πληθυσμού και της Παλαιστινιακής Αρχής υπό το πρίσμα των μεταβαλλόμενων συνθηκών στο πεδίο.

Η Επιτροπή θα διενεργήσει την εν λόγω επανεξέταση το συντομότερο δυνατόν και θα συντονίσει με τα κράτη μέλη και τους εταίρους τυχόν περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.

Εν τω μεταξύ, δεν θα υπάρξει αναστολή πληρωμών, δεδομένου ότι δεν προβλέπονταν πληρωμές.

Η εν λόγω επανεξέταση δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και των Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO). 

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα