Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο17 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου

H EE στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου_coll

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου

«Αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου & Βιώσιμος Τουρισμός»

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 | 17.30-20.00

Αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος

Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου
«Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»
.

Παρασκευής 24  Νοεμβρίου 2023 στις 11:00 π.μ.

Αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Μέγαρο Νοτίου Αιγαίου, Πλ. Ελευθερίας 1, Ρόδος

H EE στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου_Ρόδος_1

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και το Εurope Direct Nοτίου Αιγαίου  διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», την Παρασκευή 24 Noεμβρίου 2023 στις 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο ( (Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος).

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες:

  1. Την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία παρέθεσε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης.
  2. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την ΕΕ, τις οποίες παρουσίασαν αντίστοιχα  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.
  3. Το βιώσιμο Τουρισμό για τον οποίο συζήτησαν ο Ευρωβουλευτής, Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο επίκουρος Καθηγητής του τμήματος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιά κ. Σωτήριος Βαρελάς.

Εισαγωγικό χαιρετισμό απήθυνε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου/φορέα υποδοχής Europe Direct Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χάρης Ντιγριντάκης.

Νωρίτερα, στις 11:00 π.μ. της ίδιας μέρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Μέγαρο Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο (Πλ. Ελευθερίας 1, Ρόδος), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργάνωσαν Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Το εργαστήριο περιελάμβανε δύο ενότητες:

  • «Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»
    Ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης, η Επικεφαλής του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου Φίλια Παπασάββα και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.
  • «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ»
    Ομιλητές ήταν η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Σταύρος Σαμουηλίδης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

Μετά το εργαστήριο (13:00-15:00) ακολούθησε γεύμα συνεργασίας με τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας στο εστιατόριο «10GR Restaurant and Wine bar» (Πολυδώρου 16, Ρόδος).

 

Φωτογραφικό υλικό

Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_1
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_2
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_3
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_4
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_5
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_6
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_7
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_8
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_9
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_10
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_11
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_12
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_13
Η ΕΕ στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου_14

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
17 Νοεμβρίου 2023 (Τελευταία επικαιροποίηση την/στις: 22 Νοεμβρίου 2023)
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα