Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Κέρκυρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων_0

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα  και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Εurope Direct Ιονίων  διοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚ) στην Κέρκυρα (Νέο Λιμάνι, 1ος όροφος).

Εισαγωγική τοποθέτηση θα απήυθυναν, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης και η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Νιόβη Ρίγκου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο θεματικές ενότητες :

  1. Την αναπτυξιακή στρατηγική των Ιονίων Νήσων και τις προσδοκίες από την ΕΕ, την οποία παρουσίασε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ενώ ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Πανταζάτος, μίλησε  για την εφαρμογή της Πολιτικής Συνοχής στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  2. Την προστασία του ευρωπαϊκού παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την οποία συζήτησε ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Παπανδρέου (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), ο καθηγητής στην Ιχθυολογία και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Ιωάννης Λεονάρδος και ο κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος, Business Partnerships Manager, ΜΚΟ ENALEIA.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ηλίας Παλιαλέξης.

 

Φωτογραφικό Υλικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων_2
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων_3
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων_0

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων_5
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων_6
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων_8
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων_9

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα