Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου 2023 ξεκινά στις Βρυξέλλες

hydro

Σήμερα, ξεκινά στις Βρυξέλλες η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για το υδρογόνο στην Ευρώπη, την οποία συνδιοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου 2023 θα πραγματοποιηθεί τετραήμερη διάσκεψη και φόρουμ πολιτικής υψηλού επιπέδου, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ενδιαφερόμενοι φορείς για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στον κλάδο του υδρογόνου. Το απόγευμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν και με κεντρική ομιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου κ. Μάρος Σέφτσοβιτς σχετικά με τη σημασία του υδρογόνου και τις μελλοντικές παγκόσμιες προκλήσεις, ιδίως την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας της ΕΕ.  

Σήμερα το πρωί, ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν συμμετείχε στο έβδομο Φόρουμ Υδρογόνου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο. Στο Φόρουμ γίνεται ένας απολογισμός της μέχρι στιγμής προόδου της Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο και επισημαίνονται οι δράσεις που είναι αναγκαίες για την αύξηση της ικανότητας παραγωγής υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού ώστε να πραγματοποιηθεί η φιλοδοξία μας για το υδρογόνο έως το 2030, σύμφωνα με το σχέδιο REPowerEU.

Την Τετάρτη, στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου, η Επίτροπος κ. Κάντρι  Σίμστον  θα απευθύνει βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τη σημασία της στήριξης των υποδομών υδρογόνου και τις επικείμενες σχετικές δράσεις. Ο Επίτροπος κ. Χούκστρα θα εκφωνήσει ομιλία την Πέμπτη σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου. Επίσης την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, η Επιτροπή θα ξεκινήσει την πρώτη δημοπρασία της Τράπεζας για την εγχώρια παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου, με τη στήριξη του Ταμείου Καινοτομίας της ΕΕ.

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επενδύσεων για το Πράσινο Υδρογόνο θα φέρει σε επαφή πάνω από 25 επενδυτές και 10 επιχειρήσεις υδρογόνου από όλη την ΕΕ με καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογιών υδρογόνου και με έργα μεγάλης κλίμακας. Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με το διαδικτυακό σεμινάριο «Στον δρόμο για την COP28», ενόψει της επικείμενης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν και την ομιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου κ. Σέφτσοβιτς στο EbS.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Tim McPhie — Τηλ.: +32 2 295 86 02· Johanna Bernsel - Τηλ.: 32 2 298 66 99)

 

Press Release in English

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
20 Νοεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα