Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Ιανουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού έσπασε κάθε ρεκόρ το 2021 με 78.000 εκδηλώσεις

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, η Επιτροπή δημοσίευσε τα αποτελέσματα της περσινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021.

europe code week

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία υποστηρίζεται από την ΕΕ, σημείωσε νέο ρεκόρ με περισσότερες από 78.000 δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, έναντι 72.000 δραστηριοτήτων το 2020. Εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, διάφοροι οργανισμοί και φίλοι του προγραμματισμού συμμετείχαν σε ένα μείγμα διαδικτυακών και δια ζώσης εκδηλώσεων που στόχο έχουν να φέρουν τους πάντες σε επαφή με τον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη, με διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Χάρη στην αύξηση των πόρων που διατίθενται στους εκπαιδευτικούς, όλο και περισσότερα σχολεία αναπτύσσουν δραστηριότητες για την Εβδομάδα Προγραμματισμού, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες διασκεδάζοντας.

Ταυτόχρονα, στις δραστηριότητες συμμετείχαν περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άτομα από 79 χώρες, έναντι 3,4 εκατομμυρίων ατόμων που συμμετείχαν το προηγούμενο έτος. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού εγκαινιάστηκε το 2013 ως κίνημα βάσης και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο. Στόχο έχει να ενδυναμώσει τη νεολαία και τους ενήλικες, δείχνοντάς τους πώς να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους μέσω του προγραμματισμού και βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να ωφελήσουν τη ζωή τους και την κοινωνία.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού συμβάλλει επίσης στους στόχους ψηφιακών δεξιοτήτων για την ψηφιακή δεκαετία της Ευρώπης: έως το 2030, τουλάχιστον το 80% όλων των ενηλίκων θα πρέπει να διαθέτουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες, ενώ θα πρέπει επίσης να απασχολούνται 20 εκατομμύρια ειδικοί στον τομέα των ΤΠΕ στην ΕΕ, με σύγκλιση μεταξύ γυναικών και ανδρών σε αυτές τις θέσεις. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού θα γιορτάσει τη 10η επέτειό της το 2022 και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους και τα οφέλη της συμμετοχής στην πρωτοβουλία αυτή είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
24 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα