Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η επιτυχής Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Ευρώπη χωρίς γούνες» παρουσιάστηκε στην Επιτροπή

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Σήμερα, η πρωτοβουλία «Ευρώπη χωρίς γούνες» («Fur Free Europe») έγινε η δέκατη επιτυχής Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών. Η πρωτοβουλία συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης από πολίτες της ΕΕ, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
 

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας καλούν την Επιτροπή να απαγορεύσει σε επίπεδο ΕΕ την κατοχή και τη θανάτωση ζώων για την παραγωγή γούνας, καθώς και την εμπορία στην αγορά της ΕΕ γούνας από εκτρεφόμενα ζώα και προϊόντων που την περιέχουν.
 

Εντός των προσεχών εβδομάδων, η Επιτροπή θα συναντηθεί με τους διοργανωτές για λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με την πρωτοβουλία. Επίσης θα διοργανωθεί δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Επιτροπή έχει προθεσμία έως τις 14 Δεκεμβρίου 2023 για να υποβάλει επίσημη απάντηση, στην οποία να εκθέτει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει, δηλ. την πρόταση νομοθεσίας, τη λήψη άλλων, μη νομοθετικών μέτρων ή την μη ανάληψη δράσης.
 

Η εν λόγω Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών είναι η δέκατη που καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές από τουλάχιστον επτά κράτη μέλη, αποδεικνύοντας ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στη χάραξη των ευρωπαϊκών πολιτικών.
 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών είναι διαθέσιμες εδώ.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper — Τηλ.: +32 2 298 56 91· Yuliya Matsyk - Τηλ.: +32 2 295 31 73)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα