Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Ιανουαρίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επίτροπος Σίμσον στην Ελλάδα

Η Επίτροπος Σίμσον στην Ελλάδα για συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και το μέλλον των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη

Hearing of Kadri Simson, Member designate of the EC, at the EP

Στις 18-19 Ιανουαρίου, η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον βρίσκεται στην Αθήνα για την υπουργική σύνοδο της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ενεργειακή Συνδεσιμότητα της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CESEC), την οποία συνδιοργανώνει μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η CESEC ιδρύθηκε το 2015 για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των αγορών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έμφαση στα διασυνοριακά και διευρωπαϊκά έργα ενεργειακών υποδομών. Το έργο της είναι καίριας σημασίας για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας στην περιοχή και την ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού.

Η υπουργική σύνοδος θα εξετάσει τις μελλοντικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του σχεδιασμού μελλοντικών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, τη συμβολή των ανανεώσιμων αερίων και του υδρογόνου στην επίτευξη των στόχων REPowerEU, καθώς και τη σημασία της διαφοροποίησης των εισαγωγών αερίου. Η Επίτροπος θα στηρίξει τους υπουργούς ώστε να συμφωνήσουν νέες φιλοδοξίες και νέα έργα και πολιτικές ενεργειακών υποδομών προτεραιότητας για την περιοχή στους τομείς του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου, η Επίτροπος θα παραστεί σε τελετή για την πρόσφατη ολοκλήρωση της γραμμής διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Θα πραγματοποιήσει επίσης διμερή συνάντηση με τον Ρουμάνο Υπουργό Ενέργειας κ. Σεμπάστιαν Μπουρντούζα.

Η Επίτροπος Σίμσον θα διατυπώσει παρατηρήσεις στην αρχή και στο τέλος της υπουργικής συνόδου CESEC, μετά την οποία θα προβεί σε κοινή δήλωση προς τον Τύπο μαζί με τον υπουργό κ. Σκυλακάκη. Οι παρατηρήσεις της στον Τύπο θα είναι διαθέσιμες εδώ. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στο τέλος της συνεδρίασης σε γραπτό ανακοινωθέν Τύπου εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: TIM McPhie — Τηλ.: + 32 295 86 02· Giulia Bedini — Τηλ.: + 32 295 86 61)

 Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Ιανουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα