Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Σεπτεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Κυριακίδου επισκέπτεται την Ιθάκη για να συμμετάσχει στον συμβολικό αγώνα δρόμου «Greece Race for the Cure» ενάντια στον καρκίνο του μαστού

kyriakides

Το Σάββατο, 30  Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, θα βρίσκεται στην Ιθάκη όπου θα συμμετέχει στην έναρξη του συμβολικού αγώνα δρόμου «Greece Race for the Cure» που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα ζωής».

Ο συμβολικός αγώνας των 2 χιλιομέτρων σηματοδοτεί παράλληλα την έναρξη του Οκτωβρίου, μήνα αφιερωμένου στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και γενικότερα την υγεία της γυναίκας.

Λίγο πριν την αναχώρηση της, η Επίτροπος κ. Στέλλα Κυριακίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου έχει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα του καρκίνου για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο του μαστού. Περπατάμε στην Ιθάκη και κάθε μας βήμα συμβολίζει τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας, όλοι και όλες μαζί να κάνουμε την διαφορά. Θα φωνάξουμε δυνατά, ώστε να ακουστεί σε κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε γυναίκα και κάθε οικογένεια το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι».

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα