Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επίτροπος κ. Σίμσον επισκέπτεται την Κύπρο όπου θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του EMGF για την ενεργειακή μετάβαση και στην τελετή εγκαινίων του έργου EuroAsia Interconne

Visit of Kadri Simson, European Commissioner, to Algeria

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον φθάνει σήμερα στην Κύπρο για να συναντηθεί με τις εθνικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς του ενεργειακού τομέα.

 

Σήμερα το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Υπουργό Ενέργειας κ. Νατάσα Πηλείδη, ενώ στη συνέχεια από κοινού με την Υπουργό θα συναντήσει εκπροσώπους διαφόρων εταιρειών ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Αύριο το πρωί, η Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία στη διάσκεψη για την ενεργειακή μετάβαση του Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο (EMGF) και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την Υπουργό κ. Πηλείδη, τον Υπουργό Ενέργειας της Αιγύπτου κ. Tarek El Molla, τον Υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας κ. Κώστα Σκρέκα, τον Υπουργό Ενέργειας της Ιορδανίας κ. Saleh A. Al-Kharabsheh και τον Γενικό Γραμματέα του EMGF κ. Osama Mobarez. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Το βράδυ, η Επίτροπος κ. Σίμσον θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της κατασκευής του έργου EuroAsia Electricity Interconnector, μαζί με τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη.

 

Στο τέλος της τελετής, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την οποία θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε στο EbS
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
13 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα