Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Νοεμβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Eπίτροπος Γιούανσον στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συνέστησε η Επιτροπή για να συγκεντρώσει τις απόψεις των μεταναστών

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον θα συμμετάσχει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε από την Επιτροπή για να συγκεντρώσει τις απόψεις των μεταναστών και να συμβάλει στον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που αφορούν τους μετανάστες.

 

 

Η ομάδα αποτελείται από άτομα με ιστορικό μετανάστευσης, καθώς και από οργανώσεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μεταναστών. Η ανταλλαγή απόψεων με το κοινό σχετικά με τη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών που το αφορούν άμεσα είναι καίριας σημασίας για την αποτελεσματικότητα της χάραξης πολιτικής και για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ. Ένα από τα πρώτα καθήκοντα της ομάδας θα είναι να συνεισφέρει στο σχέδιο δράσης για την ενσωμάτωση και την ένταξη, το οποίο θα υποβληθεί στις 24 Νοεμβρίου.

 

Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την πρώτη συνάντηση μεταξύ της Επιτρόπου, των εμπειρογνωμόνων και του προσωπικού της Επιτροπής και αποτελεί ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πώς οι πολιτικές ενσωμάτωσης μπορούν να ενταχθούν στην ευρύτερη προσπάθεια για την προαγωγή της κοινωνικής ένταξης και την οικοδόμηση ανθεκτικών κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Νοεμβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα