Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επιτροπή υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου Ζελένσκι «Σιτηρά από την Ουκρανία»

ukraine

Το Σάββατο, ημέρα μνήμης του Γολοντομόρ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμμετείχε στην εκδήλωση «Σιτηρά από την Ουκρανία», την οποία διοργάνωσε η ουκρανική κυβέρνηση. Η Πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής σε αυτή την ουκρανική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη μεταφορά των ουκρανικών γεωργικών προϊόντων στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, την οποία έχει προκαλέσει το Κρεμλίνο.

 

«Η Ουκρανία επιδεικνύει αταλάντευτη προσήλωση στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, τη διεθνή υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη προς όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να στείλουμε σήμερα στον πλανήτη το μήνυμα ότι δεν θα απογοητεύσουμε τους πλέον ευάλωτους εταίρους μας. Γι’ αυτό με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φόρτωση δύο πλοίων με σιτηρά. Θα πληρώσουμε για τη μεταφορά 40.000 τόνων σιτηρών, δηλαδή της ποσότητας που απομένει από τα σιτηρά που έχετε καταστήσει διαθέσιμα. Ανεξαρτήτως κόστους», δήλωσε η Πρόεδρος.
 

Η νέα αυτή στήριξη έρχεται να προστεθεί στους 28 εκατ. τόνους ουκρανικών αγροτικών προϊόντων που έχουν ήδη μεταφερθεί μέσω των λωρίδων αλληλεγγύης της ΕΕ και της Πρωτοβουλίας για τα Σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση της Προέδρου στο EbS. 

Στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμα τα ενημερωτικά δελτία: Διασφαλίζοντας την επισιτιστική ασφάλεια; Οι λωρίδες αλληλεγγύης ΕΕ-Ουκρανίας, και Η στήριξη της ΕΕ για την Ουκρανία.

 

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα