Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Δεκεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή θα ανακοινώσει τους νικητές και τις νικήτριες των φετινών βραβείων της ΕΕ για την ασφάλεια προϊόντων

The Berlaymont Building and European Flags

Τη Δευτέρα, η Επιτροπή διοργανώνει την τελετή απονομής του φετινού βραβείου της ΕΕ για την ασφάλεια προϊόντων. Το βραβείο αναδεικνύει ορθές πρακτικές ασφάλειας προϊόντων, οι οποίες υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του νόμου και μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγή έμπνευσης. Χρυσά, αργυρά και χάλκινα βραβεία θα δοθούν σε εταιρείες και ερευνητές/-ριες σε ένδειξη αναγνώρισης της εξαιρετικής συμβολής τους στην ασφάλεια των καταναλωτών.
 

Τα βραβεία δίνονται για τρίτη χρονιά και φέτος εστιάζουν σε επιχειρήσεις που καινοτομούν και επενδύουν στη βελτίωση της ασφάλειας των νέων. Για πρώτη φορά, ερευνητές και ερευνήτριες μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
 

Οι κατηγορίες του βραβείου για την ασφάλεια προϊόντων περιλαμβάνουν διακρίσεις για τις μικρομεσαίες αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και για νέους και πεπειραμένους ερευνητές. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν επίσης να ψηφίσουν την πρωτοβουλία που προτιμούν για το βραβείο του κοινού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση  εδώ.
 

Τη Δευτέρα θα δημοσιευτεί και το δελτίο Τύπου με τους νικητές και τις νικήτριες.
 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο της ΕΕ για την ασφάλεια προϊόντων είναι διαθέσιμες εδώ

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Christian Wigand - Τηλ.: +32 2 296 22 53· Cristina Torres Castillo – Τηλ.: +32 2 299 06 79)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Δεκεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα