Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προωθούν μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

logo

Σήμερα το πρωί, η Επιτροπή και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) διοργάνωσαν εκδήλωση που αποσκοπούσε στην ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων αρχών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση των λογαριασμών και την εξασφάλιση βιώσιμου εφοδιασμού. Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον, άνοιξε την εκδήλωση μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΔΟΕ κ. Φατίχ Μπιρόλ.

 

Καθώς η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση, η εκδήλωση αυτή είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ανάγκη στήριξης των μικρών επιχειρήσεων ώστε να καταστούν ενεργειακά αποδοτικότερες και σχετικά με την στήριξη που είναι ήδη διαθέσιμη από την ΕΕ και τα κράτη μέλη για τέτοια μέτρα, αλλά και να συζητηθούν τα αναγκαία περαιτέρω μέτρα. Ο ΔΟΕ παρουσίασε τις εργασίες του σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αποδοτικότητα στην τρέχουσα συγκυρία. Στις συζητήσεις συμμετείχε επίσης η Αυστριακή Υπουργός Κλιματικής Δράσης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κινητικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας κ. Λεονόρε Γκεβέσλερ, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβαλλοντος του Λουξεμβούργου κ. Κλοντ Τουρμ, η Γενική Γραμματέας της SMEunited κ. Βερονίκ Βίλεμς, ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων (CITUB) κ. Πλάμεν Ντιμιτρόφ και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οργανισμών και Περιφερειών για την Ενέργεια και το Περιβάλλον (FEDARENE) κ. Σέιμους Χόιν.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ, ενώ μπορείτε να διαβάσετε τις παρατηρήσεις της Επιτρόπου κ. Σίμσον εδώ και να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Tim McPhie — Τηλ.: +32 2 295 86 02· Giulia Bedini – Τηλ.: +32 2 295 86 61· Ana Crespo Parrondo – Τηλ.: +32 2 298 13 25)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
21 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα