Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή και η Europa Nostra βραβεύουν 28 υποδειγματικά επιτεύγματα πολιτιστικής κληρονομιάς από 21 χώρες

European Heritage Awards / Europa Nostra Awards

Σήμερα η Επιτροπή και η Europa Nostra, το κορυφαίο δίκτυο ευρωπαϊκής κληρονομιάς, ανακοίνωσαν τους 28 νικητές των φετινών βραβείων ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς/τα βραβεία Europa Nostra, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» της ΕΕ. Τα έργα που επιλέχθηκαν εδρεύουν σε 21 κράτη μέλη της ΕΕ ή σε χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη».

 

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, συνεχάρη όλους τους νικητές και δήλωσε: «Κάθε επιλεχθέν επίτευγμα των φετινών βραβείων ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς / βραβείων Europa Nostra είναι αποτέλεσμα προσήλωσης και εξαιρετικών δεξιοτήτων, συλλογικών και ατομικών, που καλύπτουν τόπους και παραδόσεις πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τιμώντας αυτά τα επιτεύγματα επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη σταθερή μας δέσμευση για προστασία της κοινής μας πολιτιστικής κληρονομιάς, διότι είναι ζωτικής σημασίας για την αίσθηση της συμπόρευσής μας ως πολίτες και ως κοινότητες της Ευρώπης

 

Οι νικητές θα τιμηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου στην τελετή απονομής των βραβείων ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η εκδήλωση θα είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα  της συνόδου κορυφής για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά του 2023, η οποία διοργανώνεται από την Europa Nostra με την υποστήριξη της Επιτροπής, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην Βενετία, την πόλη που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι νικητές του Μεγάλου Βραβείου και ο νικητής του Βραβείου του Κοινού, οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ των φετινών νικητήριων έργων και θα λάβουν 10,000 ευρώ έκαστος, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής.

 

Οι υποστηρικτές και οι λάτρεις της πολιτιστικής κληρονομιάς καλούνται τώρα να ενημερωθούν για τους νικητές και να ψηφίσουν διαδικτυακά για να αναδειχθεί ο νικητής του Βραβείου του Κοινού για το 2023.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές διατίθενται εδώ.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Sonya Gospodinova – τηλ.: +32 2 296 69 53· Flore Boutier - τηλ.: +32 2 296 60 43)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
13 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα