Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο1 Δεκεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία επί του κανονισμού για την κυβερνοανθεκτικότητα

cybersecurity

Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη χθες το βράδυ μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επί του κανονισμού για την κυβερνοανθεκτικότητα, τον οποίo πρότεινε η Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2022.

 

Ο κανονισμός για την κυβερνοανθεκτικότητα αποτελεί την πρώτη νομοθεσία αυτού του είδους στον κόσμο. Θα βελτιώσει το επίπεδο κυβερνοασφάλειας των ψηφιακών προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων σε όλη την ΕΕ, καθώς θεσπίζει αναλογικές υποχρεωτικές απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας για κάθε είδους υλισμικό και λογισμικό, από τις συσκευές παρακολούθησης βρεφών και τα έξυπνα ρολόγια ως τα βιντεοπαιχνίδια, τα τείχη προστασίας και τους δρομολογητές. Ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου, το κάθε προϊόν θα υπόκειται σε διαφορετικές απαιτήσεις ασφάλειας. Λιγότερο από το 10% των προϊόντων θα υπόκειται σε αξιολογήσεις από τρίτους.

 

Με αυτόν τον νέο κανονισμό, όλα τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ θα πρέπει να είναι κυβερνοασφαλή. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της οξυνόμενης απειλής από κυβερνοεγκληματίες και άλλους κακόβουλους παράγοντες. 

 

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
1 Δεκεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα