Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Ιουνίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή εγκαινιάζει την πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας, η οποία θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για τους ερευνητές και τις ερευνήτριες

Η Επιτροπή εγκαινιάζει την πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας, η οποία θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για τους ερευνητές και τις ερευνήτριες

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει την πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας, η οποία αποτελεί μια καινοτόμο λύση για ερευνητές/-ριες και ερευνητικά ιδρύματα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πύλη που προσφέρει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών, όπως τα κέντρα υπηρεσιών και οι διαδικτυακές πύλες EURAXESS για την κινητικότητα των ερευνητών και των ερευνητριών, η πρωτοβουλία για την αριστεία ανθρώπινων πόρων στην έρευνα, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα RESAVER, η πλατφόρμα ταλέντων καινοτομίας και το παρατηρητήριο σταδιοδρομιών έρευνας και καινοτομίας.

Η κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας. Πρόκειται για μια υπηρεσία μίας στάσης που προσφέρει ζωτικής σημασίας πληροφορίες και υπηρεσίες στην ερευνητική κοινότητα. Αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία μας προς έναν δυναμικό, διασυνδεδεμένο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, στον οποίο το ταλέντο δεν γνωρίζει σύνορα. Πρέπει να προσελκύσουμε και να κρατήσουμε τα ταλέντα στην Ευρώπη, έτσι ώστε η έρευνα και η καινοτομία να ευδοκιμήσουν, στηρίζοντας την ευημερία και την ανταγωνιστικότητά μας.»

Με τη συνένωση των υπηρεσιών αυτών σε ένα ενιαίο πλαίσιο, η πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας ικανοποιεί το αίτημα της ερευνητικής κοινότητας για έναν κεντρικό κόμβο που να παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και να ενισχύει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ ερευνητικών πρωτοβουλιών. Η πλατφόρμα εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της φετινής διάσκεψης EURAXESS, η οποία πραγματοποιείται στις 10-12 Ιουνίου στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, φετινή Ευρωπαϊκή Πόλη Επιστήμης, φέρνοντας σε επαφή το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο δίκτυο EURAXESS με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική είδηση.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Ιουνίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα