Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Ιουλίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή εγκαινιάζει την εκστρατεία «CharactHer» για την ενδυνάμωση όλων των ταλέντων στους κλάδους του κινηματογράφου και των μέσων ενημέρωσης

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών , η Επιτροπή ξεκινάει μια ενημερωτική εκστρατεία , η οποία στόχο έχει να προωθήσει τη διαφορετικότητα και τη συμπεριληπτικότητα στους κλάδους του κινηματογράφου και των μέσων ενημέρωσης και να αναδείξει την ισότητα των φύλων και τη συμβολή των γυναικών στον τομέα.

Η εκστρατεία με τίτλο «CharactHer» είναι η πρώτη πρωτοβουλία που εστιάζει ειδικά στη διαφορετικότητα και τη συμπεριληπτικότητα στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για τα μέσα ενημέρωσης και τον οπτικοακουστικό τομέα.

Η Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας, κ. Βιέρα Γιούροβα, θα λάβει μέρος στην εναρκτήρια εκδήλωση και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

Η Αντιπρόεδρος κ. Γιούροβα δήλωσε σχετικά: «Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, πρέπει να θέσουμε τις γυναίκες στο επίκεντρο των προσπαθειών ανάκαμψης. Με την εκστρατεία αυτή, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε πολλές γυναίκες ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα ταλέντα της». Η εναρκτήρια ομιλία θα είναι διαθέσιμη εδώ .

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν, προσέθεσε τα εξής: «Τον Δεκέμβριο που παρουσιάσαμε το σχέδιο δράσης για τα μέσα ενημέρωσης και τον οπτικοακουστικό τομέα, ήταν ξεκάθαρη η προτεραιότητά μας να θέσουμε τη διαφορετικότητα στο επίκεντρο των προσπαθειών ανάκαμψης και μετασχηματισμού των μέσων ενημέρωσης και του οπτικοακουστικού τομέα. Η προώθηση της συμπεριληπτικότητας δεν αποτελεί μόνο κοινωνική μας ευθύνη αλλά είναι και καίριας σημασίας στην πορεία προς έναν κλάδο πιο ανθεκτικό και ανταγωνιστικό».

Η εκστρατεία «CharactHer» εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της ατζέντας της Επιτροπής για μια Ένωση Ισότητας μέσω της στρατηγικής της ΕΕ για την ισότητα των φύλων. Η εκστρατεία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την οργάνωση Collectif 50/50 και θα ξεκινήσει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στο οποίο διεκδικούν βραβεία 17 ταινίες που υποστηρίζονται από την ΕΕ .

Στο Marché du Film του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, η Επιτροπή συμμετέχει επίσης σε διάφορες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη - MEDIA». Η Αντιπρόεδρος Γιούροβα, μαζί με την Delphyne Besse, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης Collectif 50/50 και την Hind Bensari, σκηνοθέτρια ντοκιμαντέρ και των βίντεο της εκστρατείας CharactHer, θα συμμετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της εκστρατείας στις 16: 45 ώρα Ελλάδος (εγγραφές εδώ). Η εναρκτήρια εκδήλωση θα αναμεταδοθεί εδώ από τις 17: 15 ώρα Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ .

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Ιουλίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα