Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επιτροπή εγκαινιάζει μια παγκόσμια συμμαχία για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και προτείνει ένα ενισχυμένο νομικό πλαίσιο

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, and Ylva Johansson, European Commissioner, in the International Conference on a Global Alliance to Counter Smuggling

Η Επιτροπή προτείνει σήμερα νέα νομοθεσία για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Η Επιτροπή απηύθυνε επίσης μια έκκληση σε δράση για μια παγκόσμια συμμαχία για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, στη διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες έρχονται σε συνέχεια της ομιλίας της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση της Ένωσης το 2023, στην οποία ζήτησε την ενίσχυση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ για την αποτελεσματική καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, με την επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ηλικίας 20 ετών, την ενίσχυση του ρόλου των οργανισμών της ΕΕ, ιδίως της Ευρωπόλ, και την εντατικοποίηση της συνεργασίας με τις χώρες εταίρους για την αντιμετώπιση του ζητήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από κοινού, οι πρωτοβουλίες αυτές ορίζουν το νέο νομικό, επιχειρησιακό και διεθνές πλαίσιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών για τα επόμενα έτη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου κ. Γιούανσον ζωντανά στο Ebs

Το σχετικό δελτίο Τύπου και ένα ενημερωτικό δελτίο είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Νοεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα