Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή εγκαινιάζει το Media Invest για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σήμερα, η Επιτροπή εγκαινιάζει το Media Invest, ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την τόνωση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Με κονδύλια που προέρχονται από το InvestEU και το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη — MEDIA», το Media Invest αναμένεται να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ σε περίοδο 7 ετών.

Η κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, δήλωσε σχετικά: «Το Media Invest είναι ένα νέο επενδυτικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώσει το χρηματοδοτικό χάσμα στον οπτικοακουστικό τομέα. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα για περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις, ώστε ο ευρωπαϊκός τομέας οπτικοακουστικών μέσων να καταστεί ανταγωνιστικός σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν, ο οποίος εκπροσωπεί σήμερα την Επιτροπή στην 75η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, θα συναντήσει ηγέτες της βιομηχανίας και επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα. Θα κηρύξει την έναρξη του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Κινηματογράφου και θα επισημοποιήσει την έναρξη του Media Invest. Ενόψει της έναρξης της εκδήλωσης, ο Επίτροπος δήλωσε τα εξής: «Το Media Invest, που εγκαινιάζω σήμερα με τους εταίρους μας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή οπτικοακουστική βιομηχανία, η οποία συχνά υποχρηματοδοτείται και έχει ανάγκη από ίδια κεφάλαια. Θα συγκεντρώσει έως και 400 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις για την προώθηση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής παραγωγής και διανομής και θα βοηθήσει τις εταιρείες να αξιοποιήσουν καλύτερα τα περιουσιακά τους στοιχεία διανοητικής ιδιοκτησίας.»

Το Media Invest είναι μία από τις 10 βασικές δράσεις του σχεδίου δράσης για τα μέσα ενημέρωσης και τον οπτικοακουστικό τομέα που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 για τη στήριξη της ανάκαμψης και του μετασχηματισμού του τομέα των μέσων ενημέρωσης και των οπτικοακουστικών μέσων μέσω του συνδυασμού επενδύσεων με δράσεις πολιτικής. Περισσότερες πληροφορίες για το Media Invest μπορείτε να βρείτε στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: + 32 229 58615· Charles Manoury — Τηλ.: + 32 229 13391)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
20 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα