Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο5 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή διοργανώνει την πρώτη ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής για τα φύκη για να στηρίξει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φυκών

The first ever EU Algae awareness summit

Σήμερα ξεκίνησε η πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής για τα φύκη, την οποία διοργανώνει η Επιτροπή από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Στόχος της συνόδου είναι να συμβάλει στην άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της βιομηχανίας φυκών στην ΕΕ, ευαισθητοποιώντας σχετικά με τα οφέλη της καλλιέργειας φυκών και αυξάνοντας τη ζήτηση για προϊόντα με βάση τα φύκη στην ΕΕ. Η συνοδος αποτελεί μία από τις επακόλουθες δράσεις της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τα φύκη του Νοεμβρίου 2022.

Στις 5-6 Οκτωβρίου, η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή τη διεθνή κοινότητα φυκών και τους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα EU4Algae,την οποία υποστηρίζει η Επιτροπή, θα παρουσιάσει δράσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.  Στις 7 Οκτωβρίου, η σύνοδος κορυφής θα είναι ανοικτή στο κοινό, το οποίο θα μπορέσει να ανακαλύψει τον κόσμο των φυκών μέσω διάφορων εργαστηρίων και εκδηλώσεων. Οι συζητήσεις της συνόδου κορυφής θα μεταδοθούν διαδικτυακά εδώ.

Η καλλιέργεια φυκών έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και την υγεία και μπορεί να συμβάλει στην αναγέννηση των ωκεανών και των θαλασσών αφαιρώντας θρεπτικές ουσίες που προκαλούν ευτροφισμό. Έχει χαμηλό ανθρακικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ανοίγει νέες προοπτικές για τις καταβόθρες άνθρακα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή, τη γαλλική κυβέρνηση και τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για τα Φύκη (Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών), με την υποστήριξη του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου και του Ιδρύματος Prince Albert I του Μονακό.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της εκδήλωσης.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Adalbert Jahnz — Τηλ.: +32 2 295 31 56 ·Daniela Stoycheva – Τηλ.: +32 2 295 36 64)

 

Press Release in English

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα