Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Απριλίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή ανακοινώνει τις νικήτριες πόλεις των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Ένταξης και Διαφορετικότητας 2024

Η Επιτροπή ανακοινώνει τις νικήτριες πόλεις των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Ένταξης και Διαφορετικότητας 2024

Σήμερα, η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι θα ανακοινώσει τις νικήτριες πόλεις του βραβείου για τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Ένταξης και Διαφορετικότητας 2024, ενώ θα εγκαινιάσει και τον ευρωπαϊκό μήνα πολυμορφίας 2024 σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωπαϊκός μήνας πολυμορφίας στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη σημασία της πολυμορφίας και της συμπερίληψης στον χώρο εργασίας και στις κοινωνίες μας. Το βραβείο αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν οι δήμοι και οι περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της ένταξης και τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς διακρίσεις. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, το κοινό θα μπορεί επίσης να ψηφίσει για το βραβείο κοινού.

Η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα δήλωσε σχετικά: «Καθεμιά από τις νικήτριες πόλεις του Βραβείου Ένταξης και Διαφορετικότητας δείχνει τον δρόμο προς μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία. Ελπίζω ειλικρινά ότι και άλλες πόλεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.»

Η Επίτροπος κ. Ντάλι δήλωσε τα εξής: «Το βραβείο για τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Ένταξης και Διαφορετικότητας αναδεικνύει το έργο των τοπικών αρχών που δημιουργούν ασφαλείς και συμπεριληπτικούς χώρους και προωθούν την ένταξη και τη συμμετοχή. Χαιρετίζω τη δέσμευση και τα επιτεύγματά τους.»

Πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το βραβείο είναι διαθέσιμες εδώ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή απονομής των βραβείων εδώ.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Απριλίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα