Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Σεπτεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Βέστεϊγιερ, ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και ο Επίτροπος Μπρετόν στο Διεθνές Φόρουμ για την Κυβερνοασφάλεια στη Λιλ

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Η Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ και ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα λάβουν μέρος στο Διεθνές Φόρουμ Κυβερνοασφάλειας που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 9 Σεπτεμβρίου στη Λιλ της Γαλλίας. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για την κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη, όπου συγκεντρώνονται Ευρωπαίοι επαγγελματίες του τομέα της κυβερνοασφάλειας και ενδιαφερόμενοι φορείς για να εξετάσουν τις εξελίξεις και να ανταλλάξουν απόψεις.

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, στην οποία θα εστιάζει στον αντίκτυπο που έχουν οι ολοένα και περισσότερες εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων. Θα εξηγήσει επίσης τη σημασία της κυβερνοασφάλειας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφάλειας.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος κ. Βέστεϊγιερ θα συμμετάσχει σε διαδραστική συζήτηση σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, καθώς και ευρύτερες πτυχές της εμπιστοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ψηφιακή κοινωνία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), η δεοντολογία και η ψηφιακή ταυτότητα.

Τέλος, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν θα κλείσει το συνέδριο με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στο οποίο θα αναδεικνύει τη Στρατηγική της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια.

Βασικό στοιχείο της Διαμόρφωσης του Ψηφιακού Μέλλοντος της Ευρώπης, του Σχεδίου Ανάκαμψης για την Ευρώπη και της Στρατηγικής της ΕΕ για την Ένωση Ασφάλειας, η Στρατηγική της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια φιλοδοξεί να αξιοποιήσει και να ενισχύσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και πόρους στην ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες και οι επιχειρήσεις προστατεύονται επαρκώς, τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου, από τις αυξανόμενες απειλές και περιστατικά στον κυβερνοχώρο. Η Στρατηγική παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από την Επιτροπή και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας. Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2021, η Επιτροπή καθόρισε τα πρακτικά βήματα για τη δημιουργία μιας νέας Κοινής Μονάδας Κυβερνοχώρου, η οποία έχει στόχο να συγκεντρώσει τους πόρους και τις γνώσεις που διαθέτουν η ΕΕ και τα κράτη μέλη της για την αποτελεσματική πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση μαζικών περιστατικών και κρίσεων στον κυβερνοχώρο.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Σεπτεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα