Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Ιουνίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΕ κινητοποιεί βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Κύπρο

echo

Κατόπιν αιτήματος της Κύπρου για βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Ελλάδα απέστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου. Πρόκειται για την πρώτη χρήση του Μηχανισμού κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου δασικών πυρκαγιών. Συνολικά, στο πλαίσιο των μέτρων προετοιμασίας για την περίοδο των δασικών πυρκαγιών, η ΕΕ έχει έτοιμο προς ενεργοποίηση έναν στόλο 32 εναέριων πυροσβεστικών μέσων και 556 πυροσβεστών, προτοποθετημένων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον, η ΕΕ στηρίζει επί του παρόντος οκτώ έργα πρόληψης δασικών πυρκαγιών, ενισχύοντας έτσι τις εθνικές ικανότητες ανθεκτικότητας στις δασικές πυρκαγιές.

Ο Επίτροπος κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκρισή της και τη βοήθεια που προσέφερε στην Κύπρο για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου, αποστέλλοντας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και είναι έτοιμο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια εφόσον ζητηθεί.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Ιουνίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα