Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΕ εγκρίνει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού στο Αφγανιστάν

echo_2

Συνεπεία του θανατηφόρου σεισμού στο Δυτικό Αφγανιστάν το Σαββατοκύριακο, η ΕΕ θα προσφέρει μια πρώτη επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πλέον επειγουσών αναγκών του πληγέντος πληθυσμού. Από το ποσό αυτό, 2,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε εταίρους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που ήδη επιχειρούν επιτόπου προσφέροντας αρωγή.

Επιπλέον, η ΕΕ προσφέρει βοήθεια σε είδος, αξίας 1 εκατ. ευρώ, από τα δικά της αποθέματα ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντουμπάι, μέσω της ικανότητας ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής δράσης. Είδη στέγασης, χειμερινές σκηνές, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλες προμήθειες είναι στη διάθεση των εταίρων μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάλογα με τις επιτόπιες ανάγκες τους, και είναι έτοιμα να παραδοθούν μέσω μιας νέας πτήσης της ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ. Μέχρι στιγμής, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 31 πτήσεις στο πλαίσιο αυτής της αερογέφυρας, εκ των οποίων η τελευταία έφτασε στο Αφγανιστάν στις 7 Οκτωβρίου.

Η νέα αυτή βοήθεια προστίθεται στα 89 εκατ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν ήδη διατεθεί το 2023 σε ανθρωπιστικές οργανώσεις της χώρας. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στο Αφγανιστάν διοχετεύεται μόνο μέσω των επιτόπου εταίρων μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Balazs Ujvari — Τηλ.: + 32 2 295 45 78· Daniel Puglisi — Τηλ.: + 32 2 296 91 40)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα