Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο3 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΕ διαθέτει πάνω από 26 εκατ. ευρώ σε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ανατολική Αφρική

echo_2

Οι περιοχές του Κέρατος της Αφρικής και των Μεγάλων Λιμνών συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλαπλές, ταυτόχρονες ανθρωπιστικές κρίσεις, οι οποίες επιδεινώνονται από τις συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που προκύπτουν, η Επιτροπή διαθέτει πρόσθετη ανθρωπιστική χρηματοδότηση ύψους 26,7 εκατ. ευρώ στο Νότιο Σουδάν, την Ουγκάντα, τη Σομαλία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, κυρίως για τη στήριξη ανθρώπων που εκτοπίστηκαν πρόσφατα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και ακραία κλιματικά φαινόμενα.

 

Στο Νότιο Σουδάν, όπου φθάνουν καθημερινά περίπου 2.000 άνθρωποι από το γειτονικό Σουδάν, δίνεται πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, η οποία θα στηρίξει την ανθρωπιστική δράση στις παραμεθόριες περιοχές. Από τους νεοαφιχθέντες —πρόσφυγες και παλιννοστούντες από το Νότιο Σουδάν— το 70 % είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ ο 1 στους 5 υποσιτίζονται.

Στη Σομαλία, περίπου 2 εκατ. άνθρωποι θα χρειαστούν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια εντός του 2023 λόγω συγκρούσεων, πλημμυρών και επιδημίας χολέρας. Δίνεται πρόσθετο ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που θα στηρίξει τη συνολική ανθρωπιστική αντίδραση στη χώρα.

 

Με ποσό 1,5 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί η επισιτιστική ασφάλεια στην Ουγκάντα, για τους πάνω από 1,5 εκατ. πρόσφυγες που ζουν στη χώρα (πάνω από 220.000 νέες αφίξεις από τον Ιανουάριο του 2022).

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, 13,3 εκατ. ευρώ θα στηρίξουν την επέκταση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας εν μέσω της κλιμακούμενης βίας και της επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κατάστασης.

 

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
3 Νοεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα