Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Ιουλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

H Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στις Φιλιππίνες αποφασίζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών και υπογράφει την πρωτοβουλία Global Gateway

Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to the Philippines

Κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Μανίλα σήμερα, η ΕΕ και οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να επανεκκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια φιλόδοξη, σύγχρονη και ισορροπημένη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (ΣΕΣ) που θα θέτει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο. Η ΕΕ και οι Φιλιππίνες προσεχώς θα ξεκινήσουν διμερή «διερευνητική διαδικασία» για να αξιολογήσουν κατά πόσον διαθέτουν αμοιβαία αντίληψη σχετικά με τη μελλοντική ΣΕΣ. Εάν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί επιτυχώς και κατόπιν διαβουλεύσεων με τα κράτη μέλη, η ΕΕ και οι Φιλιππίνες θα μπορούν να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη ΣΕΣ.

 

Επιπλέον, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος των Φιλιππινών κ. Φερντινάντ Μάρκος εγκαινίασαν την πρωτοβουλία «Ομάδα Ευρώπη» για την πράσινη οικονομία, με συνεισφορά της «Ομάδας Ευρώπη» ύψους 466 εκατ. ευρώ. Η πρωτοβουλία της «Ομάδας Ευρώπη» για την πράσινη οικονομία θα στηρίξει την κυκλική οικονομία στις Φιλιππίνες, ιδίως στη διαχείριση πλαστικών αποβλήτων και στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

 

Δύο δελτία Τύπου με περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
31 Ιουλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα