Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Αυγούστου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

H Επίτροπος Ντάλι συμμετέχει στην υπουργική διάσκεψη της G20 για τη χειραφέτηση των γυναικών

College seminar of the von der Leyen Commission, 19/07/2023

Από σήμερα, η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι συμμετέχει στην υπουργική διάσκεψη της G20 για τη χειραφέτηση των γυναικών στο Γκαντιναγκάρ της Ινδίας. Οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συζητήσεων σχετικά με τη συμπεριληπτική ανάπτυξη υπό την ηγεσία των γυναικών και το πώς μπορεί να συμβάλει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας διαγενεακά.

Σήμερα, η Επίτροπος κ. Ντάλι θα εκφωνήσει υπουργική δήλωση σε συνεδρίαση σχετικά με τη σημασία της εκπαίδευσης των γυναικών και των κοριτσιών στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά («STEM»). Από κοινού με διεθνείς εταίρους, η Επίτροπος θα εξετάσει μέτρα για την άρση των εμποδίων στην ισότητα των φύλων.

Αύριο, 3 Αυγούστου, η Επίτροπος κ. Ντάλι θα συναντηθεί με την κ. Μαρία Ελένα Γκουαρέζι, Εκτελεστική Γραμματέα του Υπουργείου Γυναικών της Βραζιλίας, και την κ. Μάρτα Γιοχάνα Χάμερσμα, Γενική Γραμματέα και ασκούσα χρέη Αναπληρώτριας Υπουργού του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών των Κάτω Χωρών. Η Επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με την Τουρκάλα Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Οζντεμίρ Γκιοκτάς, για να συζητήσει τις κοινές δεσμεύσεις  υπέρ της ισότητας των φύλων.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των έμφυλων διακρίσεων, η Επιτροπή δημοσίευσε τον Μάρτιο του 2020 τη στρατηγική της για την ισότητα των φύλων 2020-2025, η οποία καθορίζει μέτρα για την επίτευξη μιας Ένωσης Ισότητας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσης μια εκστρατεία για την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων στις 8 Μαρτίου 2023. Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία καταπολεμά τα στερεότυπα που επηρεάζουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες σε διάφορες πτυχές της ζωής τους, όπως οι επιλογές σταδιοδρομίας, ο επιμερισμός των οικογενειακών ευθυνών και η λήψη αποφάσεων.

Οι υπόλοιπες συνεδριάσεις στο πλαίσιο της διήμερης διάσκεψης θα επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στις γυναίκες και τις ψηφιακές δεξιότητες, στον αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης στις γυναίκες και στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Φωτογραφίες από τις συνεδριάσεις της διάσκεψης της G20 θα είναι διαθέσιμες εδώ.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Αυγούστου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα