Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

H Επίτροπος Ντάλι στο Βερολίνο για την τελετή έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics

Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics

Το Σάββατο και την Κυριακή, 17 και 18 Ιουνίου, η Eπίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι, θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα παραστεί στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2023 (17-25 Ιουνίου). Οι Αγώνες Special Olympics είναι η μεγαλύτερη συμπεριληπτική αθλητική διοργάνωση στον κόσμο για άτομα με νοητική αναπηρία, ηλικίας από οκτώ ετών και άνω και κάθε επιπέδου ικανοτήτων, αποσκοπώντας στην αναγνώριση της συμμετοχής τους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο. Οι Αγώνες θα δώσουν επίσης την ευκαιρία σε αθλητές, διεθνείς κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους διεθνών ΜΚΟ και επιστήμονες να συζητήσουν για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.  

Το Σάββατο, η Επίτροπος κ. Ντάλι θα παραστεί στην τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Την Κυριακή, η Επίτροπος θα μιλήσει σε εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης για την συμπεριληπτική παγκόσμια ανάπτυξη και θα συμμετάσχει στα εγκαίνια του Συνασπισμού των Special Olympics για την Παγκόσμια Ηγεσία για την Ένταξη (Special Olympics Global Leadership Coalition for Inclusion). Τέλος, θα συναντηθεί με αθλητές και νέους ηγέτες.

Μέσω του προϋπολογισμού του Erasmus+, η Επιτροπή στηρίζει τους φετινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που προωθούν την κοινωνική ένταξη μέσω του αθλητισμού και ιδίως την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία. Στο ίδιο πλαίσιο, η υλοποίηση της στρατηγικής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών της ΕΕ. Η στρατηγική επιδιώκει να διασφαλίσει ότι τα άτομα με αναπηρία απολαμβάνουν το δικαίωμά τους για πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία εντός και εκτός της ΕΕ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα