Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Ιουνίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Global Gateway: Η στρατηγική της ΕΕ για την οικοδόμηση ενός πιο συνδεδεμένου κόσμου στο επίκεντρο των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης 2022

global getaway

Αύριο ξεκινούν οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης, το κορυφαίο παγκόσμιο φόρουμ αναπτυξιακής συνεργασίας. Η φετινή διοργάνωση θα εστιάσει στo Global Gateway, τη στρατηγική της ΕΕ για επενδύσεις σε έξυπνες, καθαρές και ασφαλείς υποδομές στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, της ενέργειας και των μεταφορών, και για την ενίσχυση, σε όλο τον κόσμο, των συστημάτων υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας, τα οποία καταπολεμούν τις ανισότητες και ξαναβάζουν σε τροχιά τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα μιλήσει στην τελετή έναρξης στις 21 Ιουνίου, στην οποία επίσης θα παραστούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χόγιερ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κ. Οντίλ Ρενό-Μπασό.  Θα μιλήσουν επίσης η Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, πρέσβειρα των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς Λετσίε Γ’ του Λεσότο, ο κ. Νάνα Ακούφο-Άντο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γκάνας και Πρόεδρος της Οικονομικής Κοινότητας των Δυτικοαφρικανικών Κρατών, ο κ. Μοχάμεντ Ουλντ Γκαζουάνι, Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας της Μαυριτανίας, ο κ. Χοσέ Μαρία Νέβες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Πράσινου Ακρωτηρίου, η κ. Σάρα Κουγκογκέλουα-Αμαντίλα, Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Ναμίμπιας, ο κ. Τζον Μπρισένιο, Πρωθυπουργός της Μπελίζ, ο κ. Ανατόλ Κολινέτ-Μακόσο, Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Κονγκό, και ο κ. Αζίζ Αχανούς, Πρωθυπουργός του Βασιλείου του Μαρόκου.


Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος σε πάνω από 90 συνεδρίες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων υψηλού επιπέδου γύρω από τους πέντε βασικούς άξονες του Global Gateway: ψηφιακές τεχνολογίες, κλίμα και ενέργεια, μεταφορές, υγεία, εκπαίδευση και έρευνα. Στο Global Village, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν καινοτόμα έργα που σχετίζονται με τα θέματα των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης και να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες τους.


Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, θα συντονίσει την τελετή λήξης και θα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις με θέμα το Global Gateway στην Κεντρική Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και στην περιοχή του Ινδοειρηνικού. Θα παραστεί επίσης στην τελετή απονομής του βραβείου δημοσιογραφίας Lorenzo Natali. Εδώ και μια 15ετία, φορείς από όλους τους τομείς συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης, το κορυφαίο ευρωπαϊκό φόρουμ για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις, στο οποίο καταπιάνονται με τις πλέον επείγουσες προκλήσεις της εποχής μας. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης είναι διαθέσιμα εδώ.


(Περισσότερες πληροφορίες: Ana Pisonero Hernández- Τηλ.: +32 229 54320· Jennifer Sanchez Da Silva — Τηλ.: +32 229 58316)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
20 Ιουνίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα