Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Γεωργία: Θεσπίζονται τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η COPA-COGECA και η IFOAM Organics Europe θέσπισαν από κοινού τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής.

Cereal growing and harvesting

Τα βραβεία αυτά θα απονέμονται σε ένδειξη αναγνώρισης της αριστείας κατά μήκος της αλυσίδας αξίας των βιολογικών προϊόντων, επιβραβεύοντας τους καλύτερους και πιο καινοτόμους φορείς της βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 25 Μαρτίου έως τις 8 Ιουνίου 2022.

Ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που τα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής γίνονται πραγματικότητα. Εργαζόμαστε σκληρά για τα βραβεία αυτά, τα οποία έρχονται  να συμπληρώσουν την ετήσια ημέρα βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ, που από πέρυσι εορτάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου. Η βιολογική παραγωγή είναι και θα παραμείνει πολύ σημαντική για τη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων, ενώ η μετάβαση δεν θα είναι επιτυχής χωρίς τους διάφορους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού βιολογικών προϊόντων. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να τους τιμήσουμε, προωθώντας παράλληλα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ενθαρρύνω όλους τους παράγοντες στον τομέα της βιολογικής παραγωγής να υποβάλουν αίτηση.»

Τα επτά βραβεία αποτελούν το πρώτο παράδειγμα βραβείων βιολογικής παραγωγής σε επίπεδο ΕΕ και αποτελούν συνέχεια του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 25 Μαρτίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα