Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Μαρτίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Φορητοί υπολογιστές για την Ουκρανία: 13.000 πρόσθετοι φορητοί υπολογιστές και έξυπνα τηλέφωνα θα αποσταλούν στην Ουκρανία

ukraine flag

13.000 πρόσθετοι φορητοί υπολογιστές, έξυπνα τηλέφωνα και τάμπλετ έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν στην Ουκρανία μέσω της υποστηριζόμενης από την Επιτροπή πρωτοβουλίας «Φορητοί υπολογιστές για την Ουκρανία». Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Επιτροπή έχει ήδη βοηθήσει να αποσταλούν στην Ουκρανία 12.000 δωρηθείσες συσκευές μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Οι επιπλέον 13.000 συσκευές θα μεταφερθούν στην Ουκρανία τις προσεχείς εβδομάδες.
 

Ανταποκρινόμενη στην επείγουσα ανάγκη για συσκευές στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τους δήμους της Ουκρανίας, η Επιτροπή συνέβαλε στη δρομολόγηση της πρωτοβουλίας «Φορητοί υπολογιστές για την Ουκρανία» τον Δεκέμβριο του 2022, από κοινού με το ουκρανικό Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και την DIGITALEUROPE, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό που εκπροσωπεί τον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι ψηφιακές συσκευές συμβάλλουν στο να συνεχιστεί η παροχή βασικών υπηρεσιών στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τη δημόσια διοίκηση στην Ουκρανία, όπου ο πόλεμος έχει οδηγήσει χιλιάδες πολίτες στον εκτοπισμό και στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων εκτός των σπιτιών τους, ενώ εκατοντάδες σχολεία και νοσοκομεία έχουν καταστραφεί.
 

Εταιρείες και ιδιώτες μπορούν ακόμη να δωρίσουν λειτουργικές συσκευές που τους περισσεύουν σε έναν από τους 17 κόμβους συλλογής στο Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία. Θα δημιουργηθούν και νέοι κόμβοι συλλογής. Οι πολίτες καλούνται να δωρίσουν τις συσκευές τους μέσω ενός από τους κόμβους, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να δωρίσουν περισσότερες συσκευές μπορούν να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή για να οργανώσουν τη μεταφορά τους στην Ουκρανία.
 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να δωρίστε συσκευές θα βρείτε στον ιστότοπο LaptopsForUkraine.com, καθώς και σε ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου της DIGITALEUROPE το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: + 32 2 295 86 15· Μαριέττα Γραμμένου — Τηλ.: + 32 2 298 35 83)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Μαρτίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα