Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Δεκεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας προβλέπει 1,2 δισ. ευρώ για στρατηγικές τεχνολογίες και νεοφυείς επιχειρήσεις το 2024

The Berlaymont Building and European Flags

Η Επιτροπή ενέκρινε το πρόγραμμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ) για το 2024. Το πρόγραμμα προβλέπει ευκαιρίες χρηματοδότησης άνω των 1,2 δισ. ευρώ το 2024. Το μεγαλύτερο μέρος τους προορίζεται για μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, με σκοπό την ανάπτυξη και την ενίσχυση καινοτομιών υπερπροηγμένης τεχνολογίας σε βασικούς τομείς, όπως η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, το διάστημα, οι κρίσιμες πρώτες ύλες, οι ημιαγωγοί και οι κβαντικές τεχνολογίες. Η απόφαση αυτή συμβαδίζει με την απόφαση της Επιτροπής για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του Ταμείου του ΕΣΚ, το οποίο θα λάβει εισφορά κεφαλαίου ύψους 585 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε εταιρείες που έχουν επιλεγεί από το ΕΣΚ, με σκοπό τη μόχλευση πάνω από 2 δισ. ευρώ για νέες επενδύσεις.

Η κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε την Ευρώπη στον πιο ελκυστικό τόπο για την ανάπτυξη τεχνολογιών και εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Σε αυτό αποσκοπούν το νέο πρόγραμμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, ύψους 1,2 δισ. ευρώ για το 2024, η βελτίωση των κανόνων και η αναδιάρθρωση του Ταμείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας. Ανυπομονώ να δω τι μπορούν να επιτύχουν οι ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας με τη στήριξη της ΕΕ! »

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
13 Δεκεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα