Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο15 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ανακοινώνουν ένα νέο ευρωπαϊκό βραβείο για τις καινοτόμες γυναίκες

The Berlaymont Building and European Flags

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) ενισχύουν τη συνεργασία τους ανακοινώνοντας σήμερα ένα νέο ευρωπαϊκό βραβείο για τις γυναίκες που καινοτομούν. Στο πλαίσιο κοινού διαγωνισμού θα βραβεύεται η ευρύτερη κοινότητα των καινοτόμων γυναικών, θα αναδεικνύονται τα επιτεύγματά τους και θα τους προσφέρονται περισσότερες ευκαιρίες. Τα βραβεία θα δίνονται σε εμπνευσμένες γυναίκες επιχειρηματίες, των οποίων οι καινοτομίες έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τον πλανήτη μας.

 

Η κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, δήλωσε σχετικά: «Το νέο αυτό βραβείο έχει σκοπό να εμπνεύσει την Ευρώπη και τις γυναίκες που καινοτομούν. Το βραβείο, το οποίο θα απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας, φιλοδοξεί να συμβάλει στην άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία. Ευελπιστώ να έχουμε μεγάλο αριθμό συμμετοχών.»

 

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, προσέθεσε τα εξής: «Το νέο αυτό βραβείο αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να δείξει η Ευρώπη την κοινή της προσήλωση στην καινοτομία και την ισότητα των φύλων. Ο στόχος αυτός θα φέρει πιο κοντά το ΕΣΚ και το ΕΙΤ, φυσικούς συμμάχους για την εξάλειψη των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία. Ελπίζω στον διαγωνισμό να συμμετάσχουν πολλές γυναίκες που καινοτομούν και επιχειρηματίες, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε την πολυμορφία της ευρωπαϊκής τεχνολογίας. »

Τρεις νικήτριες θα ανακοινωθούν στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας τον Μάρτιο του 2024 σε καθεμία από τις εξής κατηγορίες: Καινοτόμες γυναίκες, Αναδυόμενες καινοτόμες γυναίκες και Γυναικεία Ηγεσία του ΕΙΤ. Αιτήσεις γίνονται δεκτές ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: + 32 2 295 86 15· Μαριέττα Γραμμένου — Τηλ.: + 32 2 298 35 83)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
15 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα