Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Μέσα Ενημέρωσης: Οι επαγγελματίες των ΜΜΕ θα συζητήσουν σχετικά με την καινοτομία και τη συνεργασία

news media

Το τρίτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Μέσα Ενημέρωσης, το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 10 Νοεμβρίου 2022. Ομιλητές και συμμετέχοντες από τον Τύπο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, περιοδικά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης θα συζητήσουν σχετικά με τις καινοτομίες στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και θα εξετάσουν την ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, κ. Βιέρα Γιούροβα, η οποία θα κηρύξει την έναρξη της εκδήλωσης, δήλωσε σχετικά: «Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αποτελεί μια ακόμη ισχυρή υπενθύμιση της καθοριστικής σημασίας των ανεξάρτητων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης για την ενημέρωσή μας. Γι΄ αυτό πρέπει να τα στηρίξουμε. Για να προστατευτεί η δημοσιογραφική ανεξαρτησία, απαιτείται η ταχεία έγκριση του νόμου για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Απαιτούνται επίσης λύσεις για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των μέσων ενημέρωσης. Το Φόρουμ θα συμβάλει στην επίτευξη προόδου στα βασικά αυτά ζητήματα».

Το πρώτο Φόρουμ εστίαζε στην ασφάλεια των δημοσιογράφων, το δεύτερο στον μετασχηματισμό του κλάδου, ενώ η φετινή, τρίτη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα Μέσα Ενημέρωσης θα εξετάσει τις συνεργασίες μεταξύ των μέσων ενημέρωσης, επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα, δημοσιογραφικά πρότυπα, χώρους δεδομένων και την «κατανάλωση» ειδήσεων στο μέλλον. Μπορείτε τώρα να εγγραφείτε εδώ για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στήριξη της ΕΕ στον τομέα των μέσων ενημέρωσης είναι διαθέσιμες εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: +32 229 58615· Charles Manoury – Τηλ.: +32 229 13391)

 

Press Release in English  

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα