Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο5 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 κλείνει με τη διάσκεψη «Διεκδίκησε το μέλλον»

Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η διάσκεψη «Διεκδίκησε το μέλλον», με την οποία θα κλείσει το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Η εκδήλωση, την οποία προώθησε η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, θα προβεί σε απολογισμό των επιτευγμάτων του Έτους Νεολαίας και της παρακαταθήκης που αφήνει πίσω του. Αποτελεί επίσης ευκαιρία να συζητηθούν τρόποι ώστε η πολιτική για τη νεολαία να παραμείνει υψηλά στην πολιτική ατζέντα.  Περίπου 700 ενδιαφερόμενα μέρη, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι και νέες, θα συναντηθούν για να ξαναδούν τις σημαντικότερες στιγμές του Έτους Νεολαίας και να προτείνουν μια μελλοντική πορεία για τη συμμετοχή, τη σύνδεση και την ενδυνάμωση των νέων σε όλη την Ευρώπη.

Η Επίτροπος κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, η οποία θα παραστεί στην εκδήλωση, δήλωσε σχετικά: «Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας έφερε νέες ιδέες, δημιούργησε δεσμούς και νέες προσδοκίες. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον και ότι θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση του μέλλοντος»

Κατά το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας διοργανώθηκαν πάνω από 8.500 δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη, επιτυγχάνοντας ευρεία απήχηση. Εισήχθησαν διάφορες καινοτόμες μορφές συμμετοχής των νέων, όπως η πλατφόρμα Φωνές, η οποία έδωσε στους νέους την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τα οράματά τους σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ και το μέλλον. Πρωτοβουλίες όπως οι διάλογοι πολιτικής με τη νεολαία επέτρεψαν στη νεολαία να συναντηθεί με τους και τις Επιτρόπους. Πολλές από τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας θα συνεχιστούν και το 2023.

Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου, από κοινού με την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά, ενώ περισσότερες πληροφορίες διατίθενται εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: SonyaGospodinova — Τηλ.: +32 2 296 69 53· FloreBoutier – Τηλ.: +32 2 296 60 43)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα