Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Μαΐου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και τη Λάρισα

Αθήνα 30/05/2024   Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Margaritis SCHINAS

 

 

Την Παρασκευή 31 Μαΐου, ο Αντιπρόεδρος θα επισκεφθεί το σπήλαιο Πετραλώνων στον Δήμο Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική το οποίο επαναλειτούργησε φέτος μετά από αναβάθμιση των υποδομών του ενταγμένο στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας – ΕΣΠΑ 2014-2020, και το οποίο χαρακτηρίζεται από μοναδικό σπηλαιολογικό, ανθρωπολογικό, παλαιοντολογικό και αρχαιολογικό πλούτο. 

 

To απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:00, o Αντιπρόεδρος θα συνομιλήσει με νέους στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ποια Ευρώπη θέλουμε; Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024» την οποία διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Βυζαντινού Μουσείου (Λεωφόρος Στρατού 2, 54640 Θεσσαλονίκη) από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘Αριάν Κοντέλλη’ του ΕΛΙΑΜΕΠ στο πλαίσιο του προγράμματος EUact2: “Towards Democratic and Inclusive Europe: EP Elections and Active Citizens Participation and Contribution” με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα δημοκρατίας και πολιτικής συμμετοχής. 

 

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, ο Αντιπρόεδρος θα μεταβεί στη Λάρισα και θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία στην Ημερίδα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον» την οποία διοργανώνουν στις 11:00 π.μ. ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και ο Δήμος Λαρισαίων. Στο πλαίσιο της ημερίδας ο Αντιπρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Κουρέτα, τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Αθανάσιο Μαμάκο και θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Πάρκου Καινοτομίας  JOIST.

 

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου στη Θεσσαλία θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο συγκρότημα «Γαιόπολις»  στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου στεγάζονται τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών που εδρεύουν στη Λάρισα αλλά και συγκρότημα φοιτητικών εστιών καθώς και πλούσιες αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Μαΐου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα