Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Ιουλίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά στην Ελλάδα

logo_of_the_european_commission_el.svg__0.png
© EU
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφτεί την Ελλάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή,  8 και 9 Ιουλίου.

Την Πέμπτη, ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει σε συζήτηση για την συνεργασία στον κόσμο μετά την πανδημία, τις προτεραιότητες της ΕΕ αλλά και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας (Bundestag) Wolfgang Schäuble και τον Καθηγητή του Stanford, διανοητή και Πολιτικό Επιστήμονα Francis Fukuyama. Ο διάλογος θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 25ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Κυβέρνηση της Ελλάδας την οποία διοργανώνει το περιοδικό «Τhe Economist» με θέμα «Από την κοινωνική αποστασιοποίηση στην κοινωνική αλληλεγγύη».

 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα λάβει μέρος στην παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας «ERASMUS+ 2021-2027» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα συζητήσει με νέους, δικαιούχους αλλά και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

 Την Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, κ. Albin Kurti και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του American Jewish Committee (AJC), David Harris.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Ιουλίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα