Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Ιανουαρίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε Αθήνα και Κατερίνη

Μαργαρίτης Σχοινάς Margaritis Schinas

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφτεί την Αθήνα και την Κατερίνη (1-3 Φεβρουαρίου).

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, ο κ. Σχοινάς θα ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων. Ο κ. Σχοινάς θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο χαρτοφυλάκιο του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής (Μετανάστευση, Ασφάλεια, Δημόσια Υγεία, Εκπαίδευση, Πολιτισμός και Νεολαία) καθώς και το πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2024.

Στη συνέχεια, με την ευκαιρία της δημόσιας διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου για την «Ισότητα στον πολιτικό γάμο», ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συζητήσει με ομόφυλους γονείς για την ισότητα στον γάμο στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο κ. Σχοινάς θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία στο 8ο ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ο κ. Σχοινάς θα μεταβεί στην Κατερίνη, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πιερίας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
31 Ιανουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα