Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Ιουνίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ένωση Ασφάλειας: Τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός της ΕΕ σχετικά με την αφαίρεση τρομοκρατικού περιεχομένου από το διαδίκτυο

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σήμερα τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός της ΕΕ για την αντιμετώπιση της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Το νομικό πλαίσιο που θεσπίζει ο κανονισμός διασφαλίζει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας θα αφαιρούν το τρομοκρατικό περιεχόμενο από το διαδίκτυο εντός μίας ώρας, μειώνοντας έτσι την ικανότητα των τρομοκρατών να διαδίδουν την προπαγάνδα τους στο διαδίκτυο.

Οι κανόνες που ισχύουν από σήμερα θα περιλαμβάνουν: τον κανόνα για την αφαίρεση τρομοκρατικού περιεχομένου από τις διαδικτυακές πλατφόρμες εντός μίας ώρας από τη λήψη της εντολής αφαίρεσης· την υποχρέωση των πλατφορμών να λαμβάνουν μέτρα όταν εκτίθενται σε τρομοκρατικό περιεχόμενο· ισχυρές διασφαλίσεις που εγγυώνται τον πλήρη σεβασμό θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ενημέρωση· την υποχρέωση των διαδικτυακών πλατφορμών και των εθνικών αρχών να υποβάλλουν ετήσιες εκθέσεις σχετικά με τον όγκο του αφαιρούμενου τρομοκρατικού περιεχομένου. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. το σχετικό δελτίο Τύπου.

Press Release in English

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Ιουνίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα