Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Δεκεμβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ενίσχυση της διαφάνειας: Κατόπιν δράσης της ΕΕ, η Booking.com και η Expedia ευθυγραμμίζουν τις πρακτικές τους με το δίκαιο της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Booking.com και η Expedia Group βελτίωσαν τον τρόπο παρουσίασης των καταλυμάτων που προσφέρουν, ευθυγραμμίζοντάς τον με το δίκαιο της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών.

Οι αλλαγές επήλθαν κατόπιν στενού διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρχές προστασίας των καταναλωτών στην ΕΕ και αφορούν τις πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές και τις εκπτώσεις, καθώς και τις τεχνικές επηρεασμού.

Πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν ευκολότερα συγκρίσεις βάσει στοιχείων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου της ΕΕ για τους καταναλωτές. Η συμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και των δύο εταιρειών εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες της Επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δύο εταιρείες για τη συνεργασία τους. Ενόψει των μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών, παροτρύνω όλους τους διαδικτυακούς παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι καταναλωτές να μπορούν να εμπιστευτούν τις προσφορές καταλυμάτων και να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες για τις πρακτικές ακύρωσης».

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Δεκεμβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα