Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ένας χρόνος ουκρανικής αντίστασης: Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει την αταλάντευτη στήριξη και την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία και τον λαό της

Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, in Estonia

Σήμερα το πρωί στο Τάλιν, η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε με την Πρωθυπουργό της Εσθονίας κ. Κάγια Κάλας και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ, επ’ ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Εσθονίας και της πρώτης επετείου από την έναρξη του απρόκλητου και παράνομου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
 

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά τη συνάντηση, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν επανέλαβε την αταλάντευτη προσήλωση της ΕΕ στη στήριξη της Ουκρανίας.H Πρόεδρος δήλωσε σχετικά: «Η Ουκρανία θα επικρατήσει διότι οι Ουκρανοί δεν θα ενδώσουν ούτε θα κάνουν πίσω. Η Ουκρανία θα επικρατήσει και επειδή η Ευρώπη, οι εταίροι και οι σύμμαχοί της θα παραμείνουν σταθερά στο πλευρό της.»
 

Η Πρόεδρος έκανε έναν απολογισμό των μέτρων που έχει λάβει η ΕΕ για να στηρίξει την Ουκρανία και προκειμένου η Ρωσία να πληρώσει τίμημα για τις θηριωδίες της.Τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα μέσα που χρειάζεται για να αμυνθεί.
 

Μπορείτε να διαβάσετε τις παρατηρήσεις που έκανε η Πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου εδώ, ενώ μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδώ. Οι σχετικές ερωταπαντήσεις είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ειδικό ιστότοπο για την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία και ανατρέξτε στα ενημερωτικά δελτία για την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία, το σχέδιο 10 σημείων για την υποδοχή των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πρωτοβουλία «Ασφαλείς Κατοικίες».

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: DanaSpinant — Τηλ.: +32 2 299 01 50)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
24 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα