Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Ιανουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Εκδήλωση : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» - Ιωάννινα, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, 18:00 - 20:00

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο
10 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2023
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
ελληνικά
(767.37 KB - PDF)
Τηλεφόρτωση

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, 18:00 – 20:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Europe Direct Ηπείρου.

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες :

  1. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Ηπείρου θα παρουσιάσει ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νέλλη Παλαιολόγου, θα αναπτύξει τη συνεισφορά της ΕΕ στην Ήπειρο.
  1. Τις προοπτικές μιας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ) και ο Ιωάννης Γιαννακάκης, παθολόγος MD, PhD. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπιμπή, διευθύντρια σύνταξης του ygeiamou.gr

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Tο Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στις 10:30, στην Φρόντζου Πολιτεία το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συνδιοργανώσουν σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Ηπείρου με θέμα : «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση epathinaiateuroparl [dot] europa [dot] eu (epathinai[at]europarl[dot]europa[dot]eu).

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Ιανουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα