Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δράσεις Marie Skłodowska-Curie: Δύο νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη στήριξη ερευνητών και οργανισμών

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Επιτροπή σήμερα άνοιξε έναν νέο κύκλο ευκαιριών χρηματοδότησης στο πλαίσιο των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA) προκηρύσσοντας δύο προσκλήσεις υποβολής προτάσεων. Η πρώτη πρόσκληση θα αποδεσμεύσει 427 εκατ. ευρώ φέτος για τη στήριξη νέων διδακτορικών προγραμμάτων κατάρτισης ερευνητών και επιστημόνων στον ακαδημαϊκό χώρο και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων (διδακτορικά δίκτυα MSCA). Με τη δεύτερη πρόσκληση θα δοθούν 257 εκατ. ευρώ σε άριστους μεταδιδακτορικούς ερευνητές και ερευνήτριες, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν σε έρευνα αιχμής σε όλους τους τομείς, ενώ παράλληλα θα λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο (μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA).

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Οι Δράσεις Marie Skłodowska-Curie είναι καίριας σημασίας για τη στήριξη προγραμμάτων παγκόσμιας κλάσης, τα οποία αποσκοπούν στην κατάρτιση της νέας γενιάς ερευνητών και ερευνητριών υψηλής ειδίκευσης και στην τόνωση της διακρατικής συνεργασίας στην έρευνα και την καινοτομία. Οι σημερινές προσκλήσεις θα συμβάλουν στη διασφάλιση ανταλλαγών εντός του πανεπιστημιακού χώρου αλλά και με τον επιχειρηματικό κόσμο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους και όσες υποβάλουν αίτηση.»

Οι Δράσεις Marie Skłodowska-Curie είναι το σημαντικότερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για τη διδακτορική και τη μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη». Το πρόγραμμα στηρίζει ερευνητές και ερευνήτριες απ' όλο τον κόσμο, σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους και σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους. Βοηθά επίσης τα ιδρύματα στηρίζοντας άριστα διδακτορικά και μεταδιδακτορικά προγράμματα και συνεργατικά έργα έρευνας και καινοτομίας. Πρόσφατα, το πρόγραμμα ενίσχυσε τη στήριξή του προς τους Ουκρανούς ερευνητές και ερευνήτριες για να συνεχίσουν το ακαδημαϊκό τους έργο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις νέες και τις προσεχείς προσκλήσεις υποβολής προτάσεων εδώ.

 

(Περισσότερες πληροφορίες: Sonya Gospodinova — Τηλ.: + 32 229 66953· Célia Dejond — Τηλ.: + 32 229 88199)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα