Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Φεβρουαρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δράσεις Marie Skłodowska-Curie: 328 Εκατ. ευρώ για τη στήριξη 1 630 έμπειρων ερευνητών στην Ευρώπη και αλλού

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα η Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρόσκλησης του 2020 για τις ατομικές υποτροφίες των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA).

 

 

Πρόκειται για επιχορηγήσεις που χρηματοδοτούνται μέσω του ενωσιακού προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» και χορηγούνται σε άριστους, έμπειρους ερευνητές για να εργαστούν σε έργα σε κάθε ερευνητικό τομέα και παράλληλα να λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους.

 

Συνολικά 1 630 άριστοι μεταδιδακτορικοί ερευνητές που εργάζονται σε πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, καθώς και στη βιομηχανία και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα χρηματοδοτηθούν με 328 εκατ. ευρώ. Οι υπότροφοι θα εργαστούν σε έργα που αντιμετωπίζουν παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η υγεία και η μετανάστευση, καθώς και σε τομείς που σχετίζονται με «αποστολές της ΕΕ», όπως ο καρκίνος, οι έξυπνες πόλεις, το έδαφος και οι υγιείς ωκεανοί.

 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Συγχαίρω θερμά τους 1 630 εξαιρετικούς ερευνητές που, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, κατέκτησαν τις υψηλού κύρους ατομικές υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ερευνητικές δεξιότητες υψηλού επιπέδου για την πρόβλεψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, αλλά και για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης σε άλλους επιστημονικούς κλάδους και στην ευρύτερη κοινότητα. Με ενθουσιασμό βλέπω ότι τα έργα αυτά θα συμβάλουν στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, στην υγιή γήρανση και στις κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και στη μελέτη μελλοντικών προκλήσεων για τις οποίες πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη διότι, μέσω του επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος “Διευρυμένες υποτροφίες”, μπορέσαμε να χορηγήσουμε 46 πρόσθετες υποτροφίες σε άριστους ερευνητές από ευρωπαϊκές χώρες που σήμερα υποεκπροσωπούνται στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie

 

Η εν λόγω πρόσκληση ήταν η τελευταία για ατομικές υποτροφίες MSCA στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020». Οι δράσεις Marie Skłodowska-Curie στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη, θα παραμείνουν βασικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας, στηρίζοντας άριστους μεταδιδακτορικούς ερευνητές για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας τους και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων μέσω προηγμένης κατάρτισης και διεθνούς, διεπιστημονικής και διατομεακής έρευνας.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ατομικές υποτροφίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Φεβρουαρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα