Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Ιανουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

DiscoverEU: περισσότερες από 60.000 ταξιδιωτικές κάρτες σε νέους Ευρωπαίους για να εξερευνήσουν την Ευρώπη

Η Επιτροπή ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου αιτήσεων για το DiscoverEU ο οποίος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021: 60.950 νέοι και νέες θα λάβουν δωρεάν ταξιδιωτική κάρτα για να επισκεφθούν την ήπειρό μας.

logo

Οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες θα μπορούν να ταξιδέψουν είτε μόνοι είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων μεταξύ Μαρτίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023 για διάστημα έως 30 ημερών. Σύμφωνα με την Πράσινη Συμφωνία, τα άτομα που συμμετέχουν θα ταξιδεύουν κυρίως σιδηροδρομικώς, με ορισμένες εξαιρέσεις ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι ζουν σε νησιά.

Ο Aντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε: «Η ώθηση της κινητικότητας για τους νέους και τις νέες, την οποία αντικατοπτρίζουν αυτές οι 60.000 ταξιδιωτικές κάρτες, τους παρέχει μεγάλες ευκαιρίες για να τα καταφέρουν σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το 2022 ξεκινά εντυπωσιακά. Αυτή θα είναι η χρονιά των νέων της Ευρώπης.».

Η Eπίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε: «Τι ωραίος τρόπος να ξεκινά το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το DiscoverEU! Θέλουμε η φετινή χρονιά να αποτελέσει έτος εορτασμού όλων των νέων. Θα πολλαπλασιάσουμε τις ευκαιρίες για τους νέους και τις νέες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για παράδειγμα αυξάνοντας τον αριθμό των εισιτηρίων για το DiscoverEU στον επόμενο γύρο που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022.».

Ο γύρος υποβολής αιτήσεων του Οκτωβρίου ήταν ανοικτός σε νέους Ευρωπαίους και Ευρωπαίες που γεννήθηκαν μεταξύ 1ης Ιουλίου 2001 και 31ης Δεκεμβρίου 2003. Κατ’ εξαίρεση, νέοι και νέες ηλικίας 19 και 20 ετών μπορούσαν επίσης να υποβάλουν αίτηση, καθώς οι γύροι τους αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19. Καθώς η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει άγνωστη, θα προσφέρονται σε όλους τους ταξιδιώτες ευέλικτες κρατήσεις μέσω νέας κινητής ταξιδιωτικής κάρτας. Στις 17 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συνεδρία ερωταπαντήσεων στον λογαριασμό Instagram της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας, όπου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με το μελλοντικό τους ταξίδι.

Η Επιτροπή ξεκίνησε την πρωτοβουλία DiscoverEU τον Ιούνιο του 2018, κατόπιν πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχει ενταχθεί επίσημα στο νέο πρόγραμμα Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027. Από τον Ιούνιο του 2018 το πρόγραμμα έχει χρηματοδοτήσει 130.000 ταξιδιωτικές κάρτες. Ο επόμενος γύρος αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ένα ενημερωτικό δελτίο με τα αποτελέσματα ανά χώρα διατίθενται στο διαδίκτυο.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα