Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο15 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Δημιουργική Ευρώπη: η Επιτροπή στηρίζει τους Ουκρανούς καλλιτέχνες

The European and Ukrainian flags

Η Επιτροπή προκηρύσσει μια ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας της «Δημιουργικής Ευρώπης» για το 2023.

Συνολικά 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη Ουκρανών καλλιτεχνών και ουκρανικών πολιτιστικών οργανισμών στη χώρα τους ή σε οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», καθώς και για την προετοιμασία της μεταπολεμικής ανάκαμψης του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα της Ουκρανίας.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Η πολιτιστική έκφραση και η πρόσβαση στον πολιτισμό αποτελούν βασικά στοιχεία της ζωής μας. Μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τραυματικά γεγονότα, μας εφοδιάζουν με ατομική και συλλογική ανθεκτικότητα και μας παρέχουν εργαλεία αμοιβαίας κατανόησης. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε να συμβάλουμε στην πρόσβαση στον πολιτισμό των Ουκρανών που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, στην Ουκρανία ή σε μία από τις συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη”».

Στο πλαίσιο της ειδικής αυτής προκήρυξης θα επιλεγούν προς χρηματοδότηση τρία έργα, τα οποία θα τα διαχειριστούν κοινοπραξίες που θα συσταθούν σε χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», καθώς και ουκρανικές οργανώσεις που θα παρέχουν κλιμακωτές επιχορηγήσεις σε μικρής κλίμακας πρωτοβουλίες σε επίπεδο βάσης. Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 29 Νοεμβρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ειδική πρόσκληση είναι διαθέσιμες εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Sonya Gospodinova — Τηλ.: + 32 229 66953· Flore Boutier — Τηλ.: + 32 229 66043)

 

Press Release in English


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
15 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα